0 0
Bezlepkové dobroty: Čokoládové banánové kostky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

6 vejce
250 g krupicový cukr
3 lžíce teplé voda
120 ml olej
180 g bezlepková mouka
3 lžíce práškové kakao
2 lžičky kypřící prášek do pečiva
6-8 dle velikosti banán
2 lžíce citronová šťáva
Krém:
6 plátky želatiny
4 lžíce voda
500 g měkký tvaroh
100 g moučkový cukr
z 1 citronu citronová šťáva
400 ml smetana ke šlehání
poleva:
150 ml smetana ke šlehání
100 g hořká čokoláda
2 lžíce olej

Bezlepkové dobroty: Čokoládové banánové kostky

Features:
    Národní kuchyně

    Banány a čokoláda, to je osvědčená a velice oblíbená kombinace
    Především sladké řezy nabízejí efektní kombinace, jež v profilu buchty vyniknou teprve po rozdělení do podoby úhledných kostek.

    • Střední

    Ingredience

    Pracovní postup

    Sdílejte

    Jednoduše zkombinujte světlý pikot s tmavým čokoládovým krémem, ale jde to i naopak. Vložka z podélně rozkrojených banánů je v obou případech stejná. Kterou variantu zvolíte? Samozřejmě je to jen na vás, ale dobrá rada zní: Zkuste ideálně obě!

    Jak na to krok za krokem:

    1. Oddělené žloutky vyšlehejte s polovinou cukru i teplou vodou a pak do světlé pěny zašlehejte tenkým praménkem přilévaný olej. Zvlášť vyšlehejte z bílků pevný sníh a po lžících do něj zapracujte šlehačem zbylý cukr. V další misce promíchejte mouku s prosátým kakaem i práškem do pečiva a směs vmíchejte střídavě z bílkovou pěnou stěrkou do žloutkové pěny. Těsto nalijte do pekáčku cca 25 x 35 cm s papírem na dně a tmavý piškot při 180 oC upečte (cca 15 minut). Hotový nechte v pekáčku vychladnout.
    2. Zchladlý čoko piškot poklaďte oloupanými, podélně prokrojenými banány pokapanými citrónovou šťávou.
    3. Dále připravte krém: Želatinu namočte ve vodě a nabobtnalou rozehřejte v mikrovlnce. Tvaroh utřete s cukrem a citrónovou šťávou. V další míse vyšlehejte smetanu, vmíchejte do šlehačky vlažnou tekutou želatinu a pěnu metlou zapracujte do tvarohového základu. Jemný bílý krém rozetřete na banány na piškotovém základu, povrch uhlaďte a nechte vše v chladu ztuhnout (2 hodiny).
    4. Zchladlý základ upravte polevou, jejíž základ tvoří horká smetana vymíchaná dohladka s nalámanou čokoládou. Aby poleva získala pěkný lesk, vmíchejte do ní trochu oleje. Jakmile povrch ztuhne, rozdělte moučník nožem smáčeným v horké vodě na řezy, jež libovolně dozdobíte.

     

    (Navštíveno 647x, dnes 1x)
    Předchozí
    Makový koláč s marcipánem
    Další
    smetanový koláč s rebarborou
    Předchozí
    Makový koláč s marcipánem
    Další
    smetanový koláč s rebarborou