0 0
Minizákusky dle poslední módy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Minizákusky dle poslední módy

Národní kuchyně

Nejnovější trend velí: Sladké zákusky musí být co možná nejmenší, nejlépe na jedno klapnutí hubou (často vyhlížejí jako jednohubky), a samozřejmě atraktivní na pohled. Jednoznačně nejžádanější jsou ovšem kousky modelované v „profi“ plastových formách opatřených stejně tvarovanými vypichovači piškotových plátů, anebo v plechových „hobby formičkách“, jež vyhlížejí jako vyšší vykrajovačky na cukroví (viz náš postup).

  • Střední

Pracovní postup

Sdílejte

Sladké kousky, jež z takových forem vytlačíte, jsou jeden jako druhý, a výhodou je také skutečnost, že v nich můžete libovolně kombinovat prakticky cokoli, od piškotových plátů přes náplně, krémy, rosoly, punčovinu až po lehkou šlehačku. Záleží, co komu chutná, a jak se to nakonec líbí. Fantazii se meze nekladou. Nejnovější trend pak představuje obkládání jednotlivých kousků pružnými biskvitovými plátky se zapečenými barevnými vzory vytvořenými pomocí speciálních plastových šablon

(Navštíveno 890x, dnes 1x)

Postup

1
Další

Základ tvoří piškotový plát (světlý, oříškový, tmavý) z velkého plechu. Základní formičkou z něj vykrojte požadované tvary

2
Další

Na rovnou podložku vyrovnejte formičky (plastový formovač) a stěny každé vyložte uvnitř proužkem pružné separační fólie

3
Další

Boky formiček poté vyložte proužky odkrojenými rádýlkem na míru z dopředu upečeného dekorativního biskvitového plátku (vzorem ven)

4
Další

Dolů až na „dno“ vtlačte vypíchnutý piškotový plátek. Při obkladu stěn biskvitem bývá moc velký, takže ho upravte třeba nůžkami

5
Další

Následuje vrstva ovocného džemu (např. jahodový), ale použít lze například i punčovinu apod. Lžičkou ji rovnoměrně upravte

6
Další

Další v pořadí je krém, zde tvarohový se zakysanou smetanou, zpevněný želatinou. Použít ovšem lze jakýkoli jiný dle chuti

7
Další

Vrstvu krému uvnitř každé formičky opět uhlaďte rovně malou kávovou lžičkou a vše pak nechte v chladničce trochu ztuhnout

8
Další

Zchlazené zákusky můžete z formiček vytlačit (kovové snadno stáhnete). Odstraňte z boků i separační fólii (proužky lze použít opakovaně)

9
Další

Následuje zdobení šlehačkou (zde pařížská) či krémy vytlačovanými ze sáčku s ozdobnou špičkou. Nezapomeňte i na ozdoby

10
Další

Bezva finta
Jsou-li proužky biskvitu méně pružné a hrozí při jejich ohýbání a vkládání do malých formiček riziko, že se zlomí, potom je krátce nahřejte nad párou (může být vroucí voda v kastrůlku nebo i ve varné konvici). Rychle díky tomu zvláční.

m_matejka

Předchozí
Meruňkové pohlazení v podobě čtverců
Další
Koňakové špičky
Předchozí
Meruňkové pohlazení v podobě čtverců
Další
Koňakové špičky