0 0
smetanový koláč s rebarborou

Ukažte i známým tento recept!

Nebo si zkopírujte danou URL adresu:

smetanový koláč s rebarborou

Kuchyně:

Když se řekne reveň, ví zřejmě jen málokdo, o čem je řeč. Zato rebarboru má zapsanou v paměti každý, avšak její navinulá až kyselá chuť příliš neláká. Přes to bývala ve sladké kuchyni velice oblíbená a dnes se znovu vrací na scénu. Její chuť je totiž bez nadsázky delikátní; oloupané a na kousky nakrájené řapíky se používají k přípravě skvělých zavařenin, vhodné jsou do rozmanitých náplní (v tomto případě se peče zapracovaná do smetanového krému), případně je přidejte rovnou do základního těsta. Službu odvedou všude přímo znamenitou!

  • Středně náročné

Ingredience

Postup

Sdílejte

Jak na to

  1. Sušenky naložte do mikrotenového sáčku, uložte vše 1 hodinu v mrazničce a válečkem kousky rozmačkejte. Drť přesypte do misky, přidejte rozehřáté vlažné máslo, vše dobře propracujte a na pohled suchou drobenku napěchujte v rovnoměrně silné vrstvě do kruhové dortové formy o průměru 20 cm vyložené kolečkem papíru na pečení.
  2. Tvaroh vymíchejte s cukrem, dále do základu zapracujte vanilkový pudinkový prášek včetně kukuřičného škrobu, přidejte vidličkou prošlehaná vejce s nastrouhanou citrónovou kůrou a opět vše promíchejte. Nakonec do krémového základu vmíchejte rebarborové řapíky, jež jste tence oloupali a nakrájeli na malé špalíčky. Náplň naložte na sušenkový základ ve formě a vložte vše do trouby vyhřáté na 180 oC Přibližně po 20 minutách snižte na 130 oC a koláč takto dopečte (cca 40 minut). Hotový nechte ve formě zcela vychladnout.
  3. Na dohotovení vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem, dle úvahy šlehačku natónujte růžovou potravinářskou barvou a rozetřete ji na povrch dortíku. Dozdobit jej můžete cukrovým máčkem a květy růžových karafiátů či sakur.

Náš tip:

Pokuste se drobenku na dně formy při pěchování „vytáhnout“ alespoň zčásti i na bok, aby výsledkem vašeho snažení byla tenká skořepina – pomyslná vana na smetanovou krémovou náplň. A kousky reveňových řapíků do náplně mohou být i výrazně větší, aby daly vzniknout po upečení na řezu pohledné mozaice.

(Navštíveno 66x, dnes 1x)

j.volny

Recenze receptu

Tento recept zatím nemá žádné recenze, zanechte svůj :)
předchozí
Bezlepkové dobroty: Čokoládové banánové kostky
další
Recept na pravé domácí pusinky
předchozí
Bezlepkové dobroty: Čokoládové banánové kostky
další
Recept na pravé domácí pusinky

Přidat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.