0 0
Recept na pravé domácí pusinky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

bílky
70 g na 1 bílek krupicový cukr

Recept na pravé domácí pusinky

Features:
    Národní kuchyně

    Proč se tomuto cukroví říká pusinky, je nasnadě. Dostanete-li tento sladký polibek, ocitnete se na vrcholu blaha a budete chtít dát pusu všem kolem. Recept je velmi jednoduchý, k přípravě této luxusní pochoutky budete potřebovat jenom dvě ingredience: Bílky a cukr.

    • Střední

    Ingredience

    Pracovní postup

    Sdílejte

    Pokud jste připravovali žloutkové cukroví (a teď nevíte, co se zbylými  bílky, máme jednoduchou radu: Pojďme si připravit další dobrotu, která se vám bude opravdu rozplývat na jazyku. I když se jim říká sněhové pusinky, věřte, že vás zahřejí! Navíc existuje spousta variací, můžete je udělat také ořechové, kokosové, nebo barevné. Je to jen na vás.

    (Navštíveno 4 727x, dnes 1x)

    Postup

    1
    Další

    V nádobě nejprve vyšleháme bílky do husté pěny

    2
    Další

    Potom nádobu vložíme do horké lázně, postupně zašleháme cukr, šleháme několik minut až do tuhé konzistence, která nestéká z metliček. (viz foto)

    3
    Další

    Připravíme si plech s pečícím papírem a zdobícím kornoutem tvoříme pusinky, můžeme je dávat těsně vedle sebe, protože sušením svůj objem nemění

    4
    Další

    V troubě sušíme asi 2 hodiny při teplotě 50° C.

    5
    Další

    Pokud chcete, můžete si vyrobit pusinky kokosové, ořechové i různě barevné, stačí do hotové hmoty přimíchat kokos, ořechy nebo potravinářské barvivo.

    m_matejka

    Předchozí
    smetanový koláč s rebarborou
    Další
    Zabíjačkové lahůdky: Jak na domácí tlačenku
    Předchozí
    smetanový koláč s rebarborou
    Další
    Zabíjačkové lahůdky: Jak na domácí tlačenku