0 0
Koňakové špičky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Koňakové špičky

Národní kuchyně

Někdo je miluje až k zbláznění, ale také vám přijde, že v cukrárnách nabízené likérové špičky už dávno nejsou, co bývaly? Šetřit se snaží téměř každý, ale na výsledné chuti je právě v tomto případě jaksepatří znát. Stačí totiž přidat do výchozího krému trochu víc levného tuku…

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Pokud se snad rozhodnete pro jejich domácí výrobu, potom se připravte na to, že je to práce poměrně zdlouhavá (vyžaduje hned několik etap chlazení), náročná na cvik (tvorba rovných štíhlých dutých komínků) a hlavně se při ní neobejdete bez speciální cukrářské zdobičky. Ta je zde opravdu životně důležitá! Ovšem možná právě proto si chce tuto práci osvojit nejedna domácí cukrářka. Stále totiž platí, že co je hůře dostupné, je velice žádané.

Foto: © and styling ing. Jiří Savinec

 

(Navštíveno 3 483x, dnes 4x)

Postup

1
Další

Smíchejte v kastrolu cukr s pudinkem a sójovou moukou, přilijte vodu a na plotně za stálého míchání vše provařte

2
Další

Do odstavené horké hmoty přidejte čokoládu (čoko-poleva) a míchejte vše tak dlouho, dokud se nerozpustí a nespojí se základem

3
Další

Poměrně hustou hmotu míchejte spíše opatrně, z přidané čokolády se nesmí v žádném případě vyloučit obsažený tuk!

4
Další

Mírně zchladlý čokoládový základ přeložte do uzavíratelné misky a do druhého dne jej nechte při pokojové teplotě odležet

5
Další

V jiné míse vyšlehejte doběla odvážený stolní tuk a poměrně hutnou čokoládou hmotu do něj po částech opatrně zašlehejte

6
Další

Hotový krém nechte zchladnout, mírně ztuhnout a můžete jej plnit do sáčku opatřeného speciální zdobičkou na špičky (viz dole)

7
Další

Základ špiček mohou tvořit dětské piškoty, ale nejprve je potřete rozehřátou čokoládou, aby nenasávaly vnitřní likérovou náplň

8
Další

Na piškoty pak můžete vytlačovat ze sáčku duté špičky. Ze silnějšího základu je vytahujte kolmo vzhůru jako komínky

9
Další

Než špičky v chladu ztuhnou, připravte si žlutou náplň: Stačí zahustit vaječný likér trochou vanilkového pudinku bez pečení

10
Další

Ne příliš hustou likérovou hmotu naplňte do menšího sáčku s tence odstřiženým růžkem a s jeho pomocí špičky až po okraj naplňte

11
Další

Část základního krému naplňte do dalšího sáčku opatřeného klasickou zdobičkou a naplněné špičky uzavřete malými pusinkami

12
Další

Po důkladném zchladnutí uchopte každou špičku za piškotový sokl, celou rychle smočte v rozehřáté čoko-polevě a opět ji postavte

13
Další

Tvorba dutých špiček je zhola nemožná bez speciální zdobičky, která je běžně k dostání u vybraných prodejců. Její okraj je hladký, ovšem střed je zčásti zakrytý kruhovým terčíkem vyneseným nahoru trnem se třemi rameny. Jedno z ramen je zároveň duté a přivádí zvenčí do středu špičky při práci vzduch. Bez něj by nešla krémová hmota tvarovat do podoby dutého komínku. A tento vzduch se vše nasává malým otvorem, který nesmí být nikdy zakrytý okrajem sáčku, ve kterém je špička vložená. Toto je třeba průběžně kontrolovat!

m_matejka

Předchozí
Minizákusky dle poslední módy
Další
Křehká linecká kolečka
Předchozí
Minizákusky dle poslední módy
Další
Křehká linecká kolečka