0 0
Křehká linecká kolečka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

300 g hladká mouka
200 g máslo
100 g moučkový cukr
1 žloutek
2 lžíce sladká smetana
různé druhy džem

Křehká linecká kolečka

Národní kuchyně

Velká linecká kolečka plněná barevnými ovocnými džemy podávejte vložená do bílého ubrousku: nejen, že to dobře vypadá, ale je to i praktické.

  • Lehké

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Což nejen na Vánoce připravit něco sladkého, třeba linecké slepované kolečko s atraktivním okénkem, které rafinovaně odhaluje barevný ovocný džem uvnitř? Z červených druhů se osvědčil aromatický malinový nebo o něco ostřejší rybízový, oranžový je pak džem meruňkový a výborný je také kupovaný pomerančový. V případě marmelády zelené pak připadá v úvahu jediný ovocný druh: kiwi. Ať vyberete jakoukoli, náplní určitě nešetřete!

Foto © and styling: Jiří Savinec

(Navštíveno 447x, dnes 1x)

Postup

1
Další

Ze základních ingrediencí (viz recept) vypracujte rychle vláčné těsto, nejlépe v robotu. Linecké se nesmí příliš dlouho hníst

2
Další

Těsto zabalte do fólie a nechte je v chladu alespoň hodinu odpočinout. Tuk se během této doby naváže na mouku a těsto se rozleží

3
Další

Z odleželého těsta vypracujte plát silný 3 mm a vypíchněte z něj kolečka o průměru 7 až 8 cm. Polovinu ozdobte pohlednými „okénky“

4
Další

Kolečka rozložte na plech s pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě je upečte pouze dorůžova. Zchladlá nechte odležet

5
Další

Plná kolečka potřete vrstvou barevného džemu (různé druhy) a každé přiklopte kolečkem s okénkem. Džem se vytlačí pěkně nahoru

6
Další

Nakonec kousky zasněžte moučkovým cukrem a podávat je můžete o velikonočním pondělí koledníkům. Určitě vaše umění ocení

Předchozí
Koňakové špičky
Další
Nejjemnější domácí kremrole
Předchozí
Koňakové špičky
Další
Nejjemnější domácí kremrole