Tortilla ovládla svět zásluhou mexické kuchyně, která ji ovšem převzala od Španělů, a ti se tento původně cizrnový chléb naučili péct od Arabů. Dnes se...
Plátek se před vlastní tepelnou úpravou neobaluje v mouce, ale můžete ho bez obav posolit a poprášit mletým černým pepřem. A i přes to se dočkáte výborného sosu, který se moukou...
Zkuste tyto opravdu originální košíčky a zjistíte, že svět lineckého pečiva ještě neznáte zdaleka tak dobře, jak jste si až dosud mysleli! Jejich podstatu tvoří...
RADY: Proč se některým pekařkám stále nedaří odpalované těsto? Příčin může být několik a rozhodně platí, že hned po prvním neúspěchu netřeba házet flintu do žita. V první řadě existuje několik...
Princip jejich přípravy je stejný, jako u plněných trubiček, pouze na ocelové trubičky navíjejte o poznání užší proužky těsta. Po upečení získáte prstýnky, které postavíte jednou stranou na extra připravený...
Vylehčený oříškový piškot jako základ, ovocná nádivka svařená s rumem, banány zakapané citrónovou šťávou a navrch ještě utopené v silné vrstvě čokolády. No dokázali byste...
Umíte čočku nahusto správně připravit? Potom byste měli vědět, že se k ní, stejně jako k většině jiných luštěnin, nepřidává česnek. Pouze se uvařená doměkka ve vodě, v níž bobtnala, zahušťuje cibulovou jíškou...
Trubičky navoněné máslem a naplněné lísko-oříškovým krémem navodí už při prvním soustu pocit největší blaženosti a nenajdete člověka, který by v tu chvíli nevelebil zlaté ruce, jež tento zázrak stvořily. Nyní ale...