0 0
Klasická sýrová roláda: Přípravu zvládnou i začátečníci!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

400 g tvrdý sýr
4 plátky šunka
pomazánka dle chuti
salám dle chuti

Klasická sýrová roláda: Přípravu zvládnou i začátečníci!

Národní kuchyně

Řadě kuchařinek přijde příprava sýrové rolády složitá. Ty zkušené vám naopak potvrdí, že je to mnohem jednodušší, než se pustit do klasické rolády sladké. Navíc ji můžete nabídnout v desítkách variant podle toho, na co máte zrovna chuť…

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Jediná věc, na kterou musíte dávat pozor, je příprava sýrové placky. Když se zadaří, pak už můžete popustit uzdu své fantazii a tak trochu si zahrát na pejska a kočičku ze slavné pohádky: Je jenom na vás, čím ji v základu natřete. Může to být pomazánkové máslo (s příchutí i bez ní), hořčice, paštika, pomazánka z nivy, s pažitkou…
Stejné je to i s náplní, kdy může využít zbytků z lednice, šunku, uzené maso, salámy atd. Kombinací je nepřeberné množství. Můžete dokonce roládu chuťově rozdělit, půlku naplnit tak a druhou zase jinak.

(Navštíveno 817x, dnes 1x)

Postup

1
Další

Do mikroténového sáčku zabalte kostku tvrdého sýra a v horké lázni ji nechte roztavit.

2
Další

Až bude sýr dostatečně měkký, je třeba v dalším kroku spěchat! Rychle vymodelujte kouli „těsta“ a válečkem z něj vyválejte tenký plát.

3
Další

Ten namažte libovolnou pomazánkou, v našem případě jsme použili klasické pomazánkové máslo.

4
Další

Začněte klást na střed šunku nebo uzené, kraje obložte kolečky salámu.

5
Další

Potom začněte plát opatrně rolovat. Hotovou roládu zabalte do potravinové fólie a nechte v chladničce ztuhnout.

6
Další

Plátky krájejte až před tím, než je ponesete na stůl.

7
Další

j.volny

Komentáře receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Předchozí
Recept na křupavé kokosové prstíky
Další
Trubičky s ořechovým krémem
Předchozí
Recept na křupavé kokosové prstíky
Další
Trubičky s ořechovým krémem