0 0
Trubičky s ořechovým krémem

Ukažte i známým tento recept!

Nebo si zkopírujte danou URL adresu:

Ingredience

60 g máslo
125 g krupicový cukr
1 vanilkový cukr
2 bílky
70 g hladká mouka
špetka sůl
náplň:
50 g lískové ořechy bez slupek
150 g máslo změklé
100 g moučkový cukr
50 ml smetana ke šlehání

Nutriční hodnoty

Trubičky s ořechovým krémem

Kuchyně:

Opět je tu něco extra, o čem si dovolíme tvrdit, že jste ještě neochutnali. Nechte se zlákat naším receptem a uvidíte, že neprohloupíte. Trubičky s ořechovým krémem jsou natolik okouzlující, že po nich každý stoprocentně sáhne jako po prvním zákusku na slavnostním stole!

  • Středně náročné

Ingredience

Postup

Sdílejte

Trubičky navoněné máslem a naplněné lísko-oříškovým krémem navodí už při prvním soustu pocit největší blaženosti a nenajdete člověka, který by v tu chvíli nevelebil zlaté ruce, jež tento zázrak stvořily. Nyní ale pár užitečných rad: V první řadě myslete na to, že výchozí kolečka se vyplatí péct po 4, maximálně 6 kusech, abyste je stačili horké stočit na vhodném válečku. Rychle totiž tuhnou!

A nebojte se ani trochu, až plátky těsta na plechu s papírem v troubě naskočí v počáteční fázi do podoby lívanců. Vzápětí „spadnou“, a jakmile zezlátnou, vyjměte je a pusťte se do rolování. Ztratit nesmíte ani vteřinu!

Náš tip:

Naplněné trubičky podávejte na velkém talíři či míse, ale můžete je také svázat stuhou po dvou do podoby elegantních porcí, kde každý stolující dostane jeden pár. Strouhané oříšky do krému raději prosejte, aby při plnění neucpávaly špičku! Než ale krém do trubiček napumpujete, vyplatí se je nechat chvíli odležet.

Jak na to:

Máslo vyšlehejte s oběma druhy cukru, postupně do pěny zašlehejte bílky, výkon šlehače snižte a zašlehejte do hmoty mouku se solí. Plech překryjte papírem, tužkou na něj obkreslete vykrajovačku o průměru 10 cm (jeden kruh vedle druhého, celkem 4 až 6), list obraťte a uložte zpět. Do středu každého kruhu naložte 1,5 lžičky těsta, paletkou je rozetřete po celé jeho ploše a takto všechny zaplňte.

Plech pak vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a plátky pečte dozlatova asi 10 minut. Upečené vyjměte a po krátkém vydýchání (10 vteřin) podeberte jeden po druhém špachtlí a naviňte na úzký dřevěný váleček. Chvilku na něm trubičku podržte, aby ztuhla, a hned srolujte další plátek. Zchladlé plňte lísko-oříškovým krémem: Oříšky opražte v troubě na pekáčku, a jakmile slupka na jejich povrchu popraská, nasypte je do textilní utěrky, vymněte a bílá jádra jemně nastrouhejte.

Máslo vyšlehejte s cukrem doběla a zašlehejte do pěny smetanu s většinou strouhaných ořechů. Krém naplňte do sáčku s řezanou špičkou (raději větší průměr!) a trubičky jím naplňte. Krémové konce pak posypte zbytkem drti a celé trubičky lehce poprašte moučkovým cukrem.

(Navštíveno 226x, dnes 1x)

Kroky

1
Hotovo

Rozměklé máslo vyšlehejte v misce s odváženým krupicovým a vanilkovým cukrem doběla

2
Hotovo

Do máslové pěny zašlehejte jeden po druhém oddělené bílky. Hmota díky tomu značně zřídne

3
Hotovo

Výkon šlehače snižte na minimum a zašlehejte do základu také odváženou mouku se špetkou soli

4
Hotovo

Na plech uložte papír a obkreslete na něj vykrajovačku o průměru 10 cm (celkem 6x). Papír obraťte

5
Hotovo

Do středu vyznačených kruhů, jež papírem prosvítají, uložte 1,5 lžičky vypracovaného těsta

6
Hotovo

Těsto rozetřete paletkou po celé ploše každého kolečka a plátky v troubě dozlatova upečte

7
Hotovo

Upečené plátky podeberte opatrně špachtlí a horké natočte jeden za druhým na malý váleček

8
Hotovo

Základ krému tvoří máslo vyšlehané s moučkovým cukrem s trochou smetany a strouhanými lískáči

9
Hotovo

9. Hladce vyšlehaný krém plňte do sáčku s větší řezanou špičkou, aby ji ořechy neucpávaly

10
Hotovo

Křehké zchladlé trubičky naplňte krémem a jejich konce posypte trochou zbylé oříškové drti

j.volny

Recenze receptu

Tento recept zatím nemá žádné recenze, zanechte svůj :)
předchozí
Klasická sýrová roláda: Přípravu zvládnou i začátečníci!
další
Oblíbená domácí klasika: Čočka nakyselo
předchozí
Klasická sýrová roláda: Přípravu zvládnou i začátečníci!
další
Oblíbená domácí klasika: Čočka nakyselo

Přidat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.