0 0
Recept na křupavé kokosové prstíky

Ukažte i známým tento recept!

Nebo si zkopírujte danou URL adresu:

Recept na křupavé kokosové prstíky

Kuchyně:

Těmto kokosovým prstíkům se také říká „hbité“. Tak rychlé budou prsty vašich domácích strávníků, až začnou rozebírat bohatou nabídku pamlsků, kterou před ně předložíte.

  • Středně náročné

Ingredience

Postup

Sdílejte

Máme pro vás recept, který každý ocení. Jsou to kousky, po kterých se doslova zapráší hned v přední bojové linii!

Postup jak na to:

  1. Vyšlehejte v misce rozměklé máslo s cukrem i medem a zapracujte do základu metlami šlehače oddělené žloutky a nastrouhanou citrónovou kůru. Dále přidejte škrob promíchaný s kokosovou moučkou i práškem do pečiva a vše důkladně propracujte (lze opět metlami šlehače). Vyhnětené nelepivé hladké těsto dopracujte dle potřeby rukou s další kokosovou moučkou, případně se škrobem.
  2. Z vyhněteného těsta můžete hned tvořit válečky silné 25 mm, každý rozdělte na úseky dlouhé cca 4 cm a v dlaních kousky postupně doválejte (zaoblete oba jejich konce). Dále každý váleček obalte v kokosové moučce, uložte ho na plech s listem papíru na pečení (dodržujte větší rozestupy) a do povrchu každého vtlačte 2 poloviny kandovaných třešní či kousky alginátu. Cukroví pečte jen mírně dorůžova v troubě vyhřáté na 180 oC (cca 10 až 12 minut), hotové stáhněte i s papírem na podložku a nechte je zcela vychladnout.
  3. Zchladlé kousky poprašte moučkovým cukrem a přidejte šrafování rozehřátou čokoládou; může být pouze bílá či tmavá, nebo i oba druhy.

Náš tip:

Použití červeného alginátu je jednoznačně nejlepší, protože kandované třešně nebývají často pěkně zářivě červené (s výjimkou koktejlových). Výhodou těchto kousků je navíc skutečnost, že se v průběhu tepelné úpravy v troubě nerozpečou, nevzkypí a nevybublají. Vědět se rovněž vyplatí, že stejné výchozí těsto (viz recept) lze použít i k přípravě pohledných důlkových koláčků ozvláštněných opět barevnou náplní.

(Navštíveno 108x, dnes 1x)

Kroky

1
Hotovo

Vyšlehejte měkké máslo s cukrem i medem a zapracujte do pěny žloutky s citrónovou kůrou. Případně vyšlehejte v jednom kroku vše najednou

2
Hotovo

Metlami šlehače můžete do základu zapracovat škrob promíchaný s kokosovou moučkou i práškem do pečiva. Těsto pak dopracujte rukou

3
Hotovo

Z těsta tvořte válečka silné 25 mm a dlouhé 40 mm, jež obalíte v kokosu a do každého vtlačte na plechu 2 poloviny kandovaných třešní

4
Hotovo

. Cukrové pečte jen lehce dorůžova (okraje mohou i zezlátnout) a zchladlé doplňte šrafováním rozehřátou bílou a hořkou čokoládou

j.volny

Recenze receptu

Tento recept zatím nemá žádné recenze, zanechte svůj :)
předchozí
Eskymo jako před lety
další
Klasická sýrová roláda: Přípravu zvládnou i začátečníci!
předchozí
Eskymo jako před lety
další
Klasická sýrová roláda: Přípravu zvládnou i začátečníci!

Přidat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.