0 0
Recept na křupavé kokosové prstíky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Recept na křupavé kokosové prstíky

Národní kuchyně

Těmto kokosovým prstíkům se také říká „hbité“. Tak rychlé budou prsty vašich domácích strávníků, až začnou rozebírat bohatou nabídku pamlsků, kterou před ně předložíte.

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Máme pro vás recept, který každý ocení. Jsou to kousky, po kterých se doslova zapráší hned v přední bojové linii!

Postup jak na to:

  1. Vyšlehejte v misce rozměklé máslo s cukrem i medem a zapracujte do základu metlami šlehače oddělené žloutky a nastrouhanou citrónovou kůru. Dále přidejte škrob promíchaný s kokosovou moučkou i práškem do pečiva a vše důkladně propracujte (lze opět metlami šlehače). Vyhnětené nelepivé hladké těsto dopracujte dle potřeby rukou s další kokosovou moučkou, případně se škrobem.
  2. Z vyhněteného těsta můžete hned tvořit válečky silné 25 mm, každý rozdělte na úseky dlouhé cca 4 cm a v dlaních kousky postupně doválejte (zaoblete oba jejich konce). Dále každý váleček obalte v kokosové moučce, uložte ho na plech s listem papíru na pečení (dodržujte větší rozestupy) a do povrchu každého vtlačte 2 poloviny kandovaných třešní či kousky alginátu. Cukroví pečte jen mírně dorůžova v troubě vyhřáté na 180 oC (cca 10 až 12 minut), hotové stáhněte i s papírem na podložku a nechte je zcela vychladnout.
  3. Zchladlé kousky poprašte moučkovým cukrem a přidejte šrafování rozehřátou čokoládou; může být pouze bílá či tmavá, nebo i oba druhy.

Náš tip:

Použití červeného alginátu je jednoznačně nejlepší, protože kandované třešně nebývají často pěkně zářivě červené (s výjimkou koktejlových). Výhodou těchto kousků je navíc skutečnost, že se v průběhu tepelné úpravy v troubě nerozpečou, nevzkypí a nevybublají. Vědět se rovněž vyplatí, že stejné výchozí těsto (viz recept) lze použít i k přípravě pohledných důlkových koláčků ozvláštněných opět barevnou náplní.

(Navštíveno 222x, dnes 1x)

Postup

1
Další

Vyšlehejte měkké máslo s cukrem i medem a zapracujte do pěny žloutky s citrónovou kůrou. Případně vyšlehejte v jednom kroku vše najednou

2
Další

Metlami šlehače můžete do základu zapracovat škrob promíchaný s kokosovou moučkou i práškem do pečiva. Těsto pak dopracujte rukou

3
Další

Z těsta tvořte válečka silné 25 mm a dlouhé 40 mm, jež obalíte v kokosu a do každého vtlačte na plechu 2 poloviny kandovaných třešní

4
Další

. Cukrové pečte jen lehce dorůžova (okraje mohou i zezlátnout) a zchladlé doplňte šrafováním rozehřátou bílou a hořkou čokoládou

m_matejka

Předchozí
Eskymo jako před lety
Další
Klasická sýrová roláda: Přípravu zvládnou i začátečníci!
Předchozí
Eskymo jako před lety
Další
Klasická sýrová roláda: Přípravu zvládnou i začátečníci!