Ingredience
-
150 g Plátek z nízkého roštěnce silný asi 1 cm
-
hladká mouka
-
vývar
-
sůl
-
mletý pepř
-
olej
-
máslo
-
plátek pražská šunka
-
tuk na smažení
-
cibulesekaná
-
vejce
-
zelený hrášek
Pracovní postup
Plátek se před vlastní tepelnou úpravou neobaluje v mouce, ale můžete ho bez obav posolit a poprášit mletým černým pepřem. A i přes to se dočkáte výborného sosu, který se moukou pouze zapráší, zředí trochou vývaru a pak se nechá důkladně provařit. Maso se do něj vzápětí vrací, aby se před podáváním na talíři stačilo prohřát.
Co budeme potřebovat na roštěnou z nízkého roštěnce
Plátek z nízkého roštěnce silný asi 1 cm (150 g), sůl, pepř, trocha oleje a kousek másla na smažení, hladká mouka, trocha vývaru; pravá vídeňská roštěná: trocha tuku na smažení, cibule na kolečka; pražská roštěná: plátek pražské šunky, tuk na smažení, sekaná cibule, vejce, zelený hrášek
Jak na to:
Na plátku několikrát nařízněte silnou blánu na horním okraji a maso naklepejte paličkou. Nerozbijte ale jeho strukturu. Dále je osolte, opepřete a prudce orestujte na rozpáleném oleji s troškou másla. Hotovou roštěnku z výpeku vyjměte, základ zaprašte moukou, zalijte studeným vývarem a nechte na mírném ohni provařit.
Pokud roštěnku podáváte jako minutku, nechte ji v připraveném sosu před podáváním prohřát. V případě hotového jídla ji vložte zpět a nechte v troubě asi 30 minut „dojít“. U pravé vídeňské roštěné naložte na hotový plátek na talíři na kolečka nakrájenou a dozlatova orestovanou cibulku.
Náš tip: Jak připravit pražskou roštěnou? Postup je stejný, jen na roštěnou položte plátek pražské šunky a na něj rozprostřete kopeček míchaných vajíček na restované cibulce s přídavkem zeleného hrášku. Výsledkem je pěkná barevná kompozice.
Postup
1
Další
|
|
2
Další
|
|
3
Další
|
|
4
Další
|
|
5
Další
|
Před podáváním vraťte plátky masa do upraveného sosu a nechte je v něm chvíli prohřát |