0 0
Nejen pro vegetariány: Penne s cuketou a restovanou mladou zeleninou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

400 g těstoviny
1 malá cuketa
1 cibule
několik stroužků česnek
rostlinný olej na smažení
špetka pronselvánské koření
špetka sůl
listy salát
15 g máslo

Nejen pro vegetariány: Penne s cuketou a restovanou mladou zeleninou

Features:
    Národní kuchyně

    Tímto pokrmem určitě nepohrdnou ani skalní masožravci: Mladá restovaná cuketa někomu chutná po houbách, dalším právě po mase. S těstovinami penne a osmahnutou směsí mladé sezónní zeleniny tahle dobrota musí chutnat každému. Připravili jsme pro vás recept, jak tuto lahůdku připravují v Rusku. Jeho autorkou je Larisa Charčenko.

    • Lehké

    Ingredience

    Pracovní postup

    Sdílejte

    Někdo jim říká „sekaný ropovod“, ale tyhle těstoviny Italové milují. Znají dvě varianty: „penne lisce“ (hladké) a „penne rigate“ (s rýhami). Můžete zvolit kteroukoliv, Larisa ovšem doporučuje těstoviny z tvrdé pšenice, které obsahují více bílkovin.

    (Navštíveno 194x, dnes 1x)

    Postup

    1
    Další

    1) Nejprve uvaříme v osolené vodě do měkka těstoviny. Pokud použijete ty z tvrdé pšenice, vařte je nejméně 20 minut.

    2
    Další

    2) Mezi tím rozložte na pánev s rostlinným olejem nasekanou cibulku a česnek

    3
    Další

    3) Nakrájejte také cuketu na půlkroužky

    4
    Další

    4) Při pravidelném míchání restujte zeleninu dozlatova

    5
    Další

    5) Přidejte špetku soli a koření

    6
    Další

    6) Uvařené těstoviny sceďte a omastěte je máslem

    7
    Další

    7) Hotovo! Všechno promíchejte a porce nazdobte podle své fantazie petrželovou, cibulovou natí nebo salátem

    m_matejka

    Předchozí
    Ruské pirožky jinak: Prasátka nadívaná hovězím masem
    Další
    Hemenex v listovém těstě
    Předchozí
    Ruské pirožky jinak: Prasátka nadívaná hovězím masem
    Další
    Hemenex v listovém těstě