Ingredience
-
400 g listové těsto
-
7 ks vejce
-
200 g zakysaná smetana
-
2 cibule
-
150 g eidam
-
150 g šunkamůže být i šunkový salám
-
bylinkypodle chuti
Pracovní postup
Míváte-li v mrazničce uložené pro nenadálé případy zmražené listové těsto, potom je téměř vyhráno, protože většina ostatních ingrediencí, kterých je při přípravě této dobroty zapotřebí, bývá běžně v chladničce. Kousek šunky či měkkého salámu, tvrdý sýr, cibule a pár vajec v ní určitě najdete a přibrat do hry můžete ještě další suroviny.
Fantazii se meze nekladou. A pokud jste se zásobili také zakysanou smetanou, potom máte zcela po starostech a dokonce i zmiňovanou nečekanou návštěvu můžete pohostit přímo královsky. Nevěříte? Zkuste to! Stačí všechny zmíněné a na pohled obyčejné potraviny zapéct do listového těsta a všichni se budou olizovat.
Jak na to:
Kruhovou dortovou formu vyložte pečicím papírem, na dno uložte větší plát listového těsta, aby zčásti pokryl i boky. Těsto propíchejte vidličkou a poklaďte plátky šunky, na které rozlijete směs zakysané smetany, 1 vejce a sekané jarní cibulky ochucenou solí a bylinkami podle chuti. Dále rozklepněte 6 celých vajec, posypte je strouhaným sýrem (část odložte na ozdobu), opět přidejte sekanou cibulku a další vrstvu šunkových plátků. Nahoru položte druhý plát těsta (opět propíchaný vidličkou), který potřete na povrchu rozšlehaným vejcem a posypete zbytkem strouhaného sýra. Vše pak pečte asi 30 minut při 180 0C.
Postup
1
Další
|
|
2
Další
|
|
3
Další
|
|
4
Další
|
|
5
Další
|
|
6
Další
|
|
7
Další
|