0 0
Ruské pirožky jinak: Prasátka nadívaná hovězím masem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

kynuté těsto
300 g mleté hovězí maso
špetka sůl
špetka mletý pepř
1 cibule
rozinky na dozdobení
hřebíček na dozdobení

Nutritional information

Ruské pirožky jinak: Prasátka nadívaná hovězím masem

Národní kuchyně

Vždycky je co vylepšovat, jak nás přesvědčila Larisa Charčenko se svým receptem na ruské pirožky v poněkud neklasické podobě malých prasátek. Věřte, že z téhle hravé pochoutky budou nadšené nejenom děti, ale překvapíte s ní i dospěláky!

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Klasické ruské pirožky známe obvykle jako přeložené „šátečky“ v podobě trojúhelníčků. Tahle prasátka jsou sice o něco pracnější, ale nezvládnout jejich přípravu by mohl jenom úplný nešika.

(Navštíveno 210x, dnes 1x)

Postup

1
Další

1. Z mletého masa, smíchaného s očištěnou a nakrájenou cibulí, pepřem a solí, udělejte malé kuličky

2
Další

2. Vykynuté těsto rozválejte (ale ne natenko, aby se mělo čas propéct i maso), a rozřežte na čtverce

3
Další

3. Do jednoho rohu čtverce dejte masovou kuličku, čtverec přeložte na trojúhelník a okraje mačkáním spojte. V této chvíli máte hotové klasické pirohy, ale my budeme pokračovat…

4
Další

4. Trojúhelníky dejte na pečící papír spojem dolů

5
Další

5. Vytvarujte na jedné straně rypáček a dejte do něj dva hřebíčky jako nozdry

6
Další

6. Odkrojte z těsta malé trojúhelníky a přilepte je jako uši. Rozinky použijte jako oči a vytvarujte také ocásek

7
Další

7. Nechte na plechu těsto dokynout a pak pečte při 170° C tak dlouho, až budou prasátka zlatavá

j.volny

Komentáře receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Předchozí
Rafinované nadívání kuřecích stehen
Další
Nejen pro vegetariány: Penne s cuketou a restovanou mladou zeleninou
Předchozí
Rafinované nadívání kuřecích stehen
Další
Nejen pro vegetariány: Penne s cuketou a restovanou mladou zeleninou