0 0
Rychlé a jednoduché mňamky: Plněné mušličky k pivu i vínu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Rychlé a jednoduché mňamky: Plněné mušličky k pivu i vínu

Národní kuchyně

Za malou chvíli přijde návštěva a vy nemáte čas chystat složité pohoštění, protože jste se právě přihnali z práce. Žádná tragédie! Tady je recept, který zvládnete během chvilky a s minimem potřebných ingrediencí. Vlastně si vystačíte i se zbytky, které lze objevit v chladničce.

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Tyto mušličky z těsta bílého jako vosk (obsahuje pouze hladkou mouku, špetku soli a sladkou smetanu na šlehání) zvládnete v cuku-letu, stejně jako náplň dovnitř (pokrájený měkký salám s jemně strouhaným výrazným sýrem). A pokud snad chcete experimentovat ještě s příchutěmi, potom vyražte rychle pro něco zeleného a voňavého do zahrádky. Anebo zapátrejte v šuplíku s kořením.

Napovídat vám určitě nemusíme, co všechno je v tomto směru včetně náplně možné. Křupavá pikantní dobrota je pak upečená za chviličku. Chutnat bude hlavně teplá, ale nic nezkazíte ani s mušličkami zchladlými. Podávat je můžete k pivu, vínu atd.

 Jak na to

Odváženou mouku smíchejte se solí, přilijte smetanu a vytvořte bílé těsto. Dle chuti je dosolte. Hned z něj vypracujte na pomoučeném válu plát silný 5 mm, ze kterého vypíchnete kolečka o průměru asi 8 cm. Do středu každého naložte kopeček směsi jemně strouhaného sýra s nadrobno pokrájeným salámem. Plátek přehněte přes náplň napůl a okraje vzniklé mušličky stlačte vidličkou. Vytvoříte tak dekorativně zoubkovaný kraj. Povrch kousků potřete na plechu s pečicím papírem rozšlehaným vejcem, posypte je mákem nebo kmínem, hrubou solí a všechny upečte při 180 oC dozlatova. Chcete-li pečivo ještě pikantnější, potom můžete náplň okořenit černým mletým pepřem.

BEZVA FINTA: Zajímavého efektu také docílíte, když spojené okraje každého kousku stlačíte kosticí určenou k modelování marcipánu (má tvar tlapky s drápky). Potěr vajíčkem na povrchu otisknutý dekor během pečení zajímavě barevně zvýrazní.

 

(Navštíveno 633x, dnes 1x)

Postup

1
Další

1. Odváženou mouku smíchejte se solí, přidejte sladkou smetanu, vše smíchejte a rychle vyhněťte tužší bílé těsto

2
Další

2. Z vláčného těsta vypracujte válečkem plát silný asi 5 mm a vypíchněte z něj vykrajovačkou kolečka o průměru cca 8 cm

3
Další

3. Zvlášť jemně nastrouhejte nivu a smíchejte ji s drobně pokrájeným měkkým salámem. Dle chuti můžete směs okořenit

4
Další

4. Do středu každého kolečka naložte malý kopeček náplně. Nesmí jí být příliš mnoho, aby ji bylo možné do plátku zabalit

5
Další

5. Kolečka přehněte přes náplň napůl a okraje vzniklých měsíčků stlačte pevně vidličkou. Docílíte pohledného lemování

6
Další

6. Měsíčky (mušličky) rozložte na plech s pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem, posypte semínky, solí a pak upečte

j.volny

Komentáře receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Předchozí
Oblíbená domácí klasika:Čočka nakyselo
Další
Kuřecí měšce s nivou a jablky
Předchozí
Oblíbená domácí klasika:Čočka nakyselo
Další
Kuřecí měšce s nivou a jablky