0 0
Rebarborový pohár s kozím tvarohem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

500 g rebarbora
2 lžíce krupicový cukr
250 g kozí tvaroh lze nahradit klasickým
100 g jogurt bílý
2 lžíce moučkový cukr
150 ml smetana ke šlehání
1 lžička vanilkový cukr
8 ks cukrářské piškoty
sirup například z černého bezu
práškové kakao

Rebarborový pohár s kozím tvarohem

Features:
    Národní kuchyně

    Rebarbora už není na našich zahrádkách na rozdíl od dřívějška častým hostem, ale ti co ji pěstují, vědí, že právě teď jsou její řapíky nejchutnější. Pojďme si připomenout, proč ji třeba v anglosaských zemích zbožňují: Připravili jsme pro vás recept na rebarborový pohár s kozím tvarohem a věřte, že je to chuťově velmi zajímavá kombinace!

    • Střední

    Ingredience

    Pracovní postup

    Sdílejte

    Jak na to:

    Reveňové řapíky s odříznutými konci tence sloupněte, nakrájené na drobné špalíčky zasypejte v kastrolu na plotně cukrem a na mírném ohni vše za občasného míchání zvolna svařte do změknutí. Jemnou zavařeninu nechte po odstavení vychladnout. Zvlášť vymíchejte v misce tvaroh s jogurtem i moučkovým cukrem dle chuti a krém zjemněte smetanou vyšlehanou s vanilkovým cukrem (pevná šlehačka). Piškoty nalámejte na kousky, svlažte je bezovým sirupem. Do připravených pohárů či sklenic naložte na dno vrstvu reveňového pyré, přidejte pár sirupem svlažených piškotových kousků a vrstvu smetanového krému. Na krém opět naložte reveňové pyré, pak piškoty a nakonec vrstvu krému. Povrch poprašte lehce pomocí sítka kakaem a v chladničce nechte naplněné poháry odležet a vychladit (cca 2 hodiny, piškoty musí zvláčnět). Před podáváním každý přizdobte lístky meduňky nebo máty.

    Náš tip:

    Použijete-li k přípravě pyré rebarboru s intenzivně červenými řapíky (intenzivně rudou slupku je samozřejmě třeba sloupnout), bude mít výsledný produkt atraktivně růžovou barvu. Rozvar z klasické rebarbory bude nazelenalý.

    (Navštíveno 222x, dnes 1x)

    Komentáře receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Předchozí
    Šťavnatý rostbíf v kombinaci s vitamíny
    Další
    Makový koláč s marcipánem
    Předchozí
    Šťavnatý rostbíf v kombinaci s vitamíny
    Další
    Makový koláč s marcipánem