• Domů
  • CUKROVÍ
  • Hádanka pro hosty: Jsou tohle koblížky, nebo piškoty?
0 0
Hádanka pro hosty: Jsou tohle koblížky, nebo piškoty?

Ukažte i známým tento recept!

Nebo si zkopírujte danou URL adresu:

Hádanka pro hosty: Jsou tohle koblížky, nebo piškoty?

Kuchyně:

Co překvapit hosty zcela netradičním receptem? Tyhle dobrůtky se připravují jako koblížky, ale když se do nich zakousnete, užasnete. Vždyť chutnají přesně jako dětské piškoty!

  • Středně náročné

Ingredience

Postup

Sdílejte

Z darů naší země, chtělo by se říci, protože opravdu chutnají jako tradiční dětské piškoty. Rozdíl nepoznáte. V tomto případě si ale můžete upéct piškoty daleko atraktivnější, pěkně veliké. A pokud snad budete mít při přípravě těsta pocit, že jen vaječná pěna pečivo náležitě „nepodrží“, potom můžete mouku smíchat s trochou prášku do pečiva (max. půl sáčku). Ze vzniklého těsta následně vytvarujte na plechu s pečicím papírem bochánky velké, jak je libo, a pokud je ještě před pečením poprášíte moučkovým cukrem, získají vzápětí pěkný, jakoby kožovitý povrch. A vynecháte-li tento krok, budou upečené piškoty na povrchu hladce jemné jako klasické dětské piškotky z obchodu. Ta schválně: které vás zaujmou víc?

Jak na to:

V kotlíku nebo misce v horké vodní lázni vyšlehejte s cukrem do pěny oddělené žloutky a dejte pozor, aby teplota nebyla příliš vysoká. Dále do husté pěny zašlehejte dvě celá vejce. Kotlík pak z lázně sejměte a obsah stále šlehejte, dokud nevychladne. Nakonec stěrkou vmíchejte mouku a těsto zlehka promíchejte. Naplňte ji do sáčku s rovnou trubičkou a na plechu s pečicím papírem vytvořte malé bochánky (měly by být pokud možno stejně velké). Přes sítko je poprašte moučkovým cukrem (přebytek odfoukněte) a plech vložte plech do středně vyhřáté trouby. Piškoty pečte zpočátku s mírně pootevřenými dvířky (záleží na troubě), poté je uzavřete. Upečené musí mít jen lehce narůžovělé okraje. Po vyjmutí z trouby nechte kousky zchladnout, oddělte je od papíru špachtlí a vždy dva stejně velké piškoty k sobě slepujte meruňkovou zavařeninou.

 

(Navštíveno 29x, dnes 1x)

Kroky

1
Hotovo

1. V kovové misce nebo kotlíku nad horkou vodní lázní vyšlehejte do husté pěny oddělené žloutky s odváženým pískovým cukrem

2
Hotovo

2. Jakmile se cukr téměř rozpustí, zašlehejte důkladně do hutné pěny ještě dvě celá vejce. Kotlík či misku potom z lázně sejměte

3
Hotovo

3. Obsah kotlíku šlehejte následně do zchladnutí. Potom můžete mouku a do pěny ji zvolna zapravte stěrkou. Vznikne lehké piškotové těsto

4
Hotovo

4. Řídké těsto naplňte do sáčku s rovnou špičkou a vytvořte z něj na plechu s pečicím papírem v menších rozestupech stejně velké bochánky

5
Hotovo

5. Syrové bochánky poprašte na plechu přes sítko moučkovým cukrem a zbytek odfoukněte. Díky tomu bude povrch piškotů zajímavě tvarovaný

6
Hotovo

6. Bochánky upečte ve středně vyhřáté troubě a po zchladnutí je slepujte vždy po dvou meruňkovým džemem. Vzniknou tak pohledné koblížky

Recenze receptu

Tento recept zatím nemá žádné recenze, zanechte svůj :)
předchozí
Recept od sousedů: Slovenské kremeše
další
Unikátní dort plný vitamínů: Pomeranče má uvnitř i na povrchu
předchozí
Recept od sousedů: Slovenské kremeše
další
Unikátní dort plný vitamínů: Pomeranče má uvnitř i na povrchu

Přidat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.