0 0
Zabijačková huspenina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Zabijačková huspenina

Národní kuchyně

Sulc neboli huspenina má své velké příznivce, ale i odpůrce. A protože vy určitě víte, co je dobré, řadíme se všichni do první zmíněné skupiny, zatímco tu druhou ani trochu nechápeme. Stačí si jen vybavit tu úžasnou chuť lehce nakyslého sulcu na jazyku, která vzápětí přechází do celé škály dalších, a člověku je hned krásně blaze…

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Základními stavebními kameny dobré domácí huspeniny jsou kolena, nohy, hlava a hlavně vařené kůže. Z koření nelze zapomenout na bobkový list, nové koření a pepř. Dobrou práci odvede také ocet, kterým vývar po vyjmutí již měkkého masa ochutíte a krátce jej povaříte. Nezapomeňte pak z hladiny sebrat vyvařený tuk. Huspeninu můžete nakonec plnit do ozdobných forem, které se dají rovněž vyložit nejrůznějšími přísadami, například vařenou mrkví, cibulí, nakrájenými vejci uvařenými natvrdo, pokrájenými sterilovanými okurkami nebo hráškem. Pokud zvolíte tvarově rozmanité formy silikonové, můžete se po zchladnutí a vyklopení huspeniny radovat z krásných , velice dekorativních tvarů, jež při podávání vzbudí obdiv u všech strávníků. Sulc podávejte s cibulkou nakrájenou nadrobno a octem, případně jej na talíři dle chuti přisolte a opepřete.

Foto: ©  and styling ing. Jiří Savinec

 

(Navštíveno 452x, dnes 1x)

Postup

1
Další

Nezbytnou součástí huspeniny jsou doměkka vařené kůže, použít lze dále hlavu, nožičky, kolínko a také kořenovou zeleninu

2
Další

Uvařené kůže a veškeré tučné jemně umelte, přidejte nasekané maso obrané z kostí a trochu vývaru bez tuku

3
Další

Poměrně řídkou směs dochuťte mletým černým pepřem, solí a obyčejným octem. Podle potřeby můžete ještě přidat vývar

4
Další

Promíchanou hmotu plňte například do forem na chlebíček a osvědčily se rovněž tvarované silikonové formičky na sladké pečivo

Komentáře receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Předchozí
Penne s cuketou a restovanou mladou zeleninou
Další
Ozdobte cukroví jinak…
Předchozí
Penne s cuketou a restovanou mladou zeleninou
Další
Ozdobte cukroví jinak…