Ingredience
-
400 g těstoviny
-
1 mladá cuketa
-
1 cibule
-
několik stroužků česnek
-
olej na smažení
-
špetka provensálské koření
-
sůl
-
15 g máslo
-
listy salát
Pracovní postup
Někdo jim říká „sekaný ropovod“, ale tyhle těstoviny Italové milují. Znají dvě varianty: „penne lisce“ (hladké) a „penne rigate“ (s rýhami). Můžete zvolit kteroukoliv, Larisa ovšem doporučuje těstoviny z tvrdé pšenice, které obsahují více bílkovin.
Postup
1
Další
|
Nejprve uvaříme v osolené vodě do měkka těstoviny. Pokud použijete ty z tvrdé pšenice, vařte je nejméně 20 minut. |
2
Další
|
Mezi tím rozložte na pánev s rostlinným olejem nasekanou cibulku a česnek |
3
Další
|
Nakrájejte také cuketu na půlkroužky |
4
Další
|
Při pravidelném míchání restujte zeleninu dozlatova |
5
Další
|
Přidejte špetku soli a koření |
6
Další
|
Uvařené těstoviny sceďte a omastěte je s máslem |
7
Další
|
Hotovo! Všechno promíchejte a porce nazdobte podle své fantazie petrželovou, cibulovou natí nebo salátem |