0 0
Recept na pravé (a zdravé) arabské marokánky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

250 ml mléko
100 g máslo
80 g krupicový cukr
40 g hladká mouka
100 g vlašské ořechy
50 g mandle
50 g lískové ořechy
50 g rozinky
100 g kandované ovoce

Recept na pravé (a zdravé) arabské marokánky

Národní kuchyně

Marokánky, jak už jméno napovídá, pocházejí ze severní Afriky. Arabové patří k nejmlsnějším lidem světa a tyto tvrdé placičky patří k jejich oblíbeným pochoutkám. Rychle si ovšem našly cestu do Evropy i jinam. Přiznáváme ale, že náš recept tak úplně přesný není – v původních arabských recepturách totiž nesměl chybět také hašiš!

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Receptů na marokánky existují desítky, či spíše stovky. V samotném Česku najdete spoustu krajových variant – na Valašsku nesmějí chybět sušené švestky, na jižní Moravě zase meruňky atd. Díky spoustě ořechů a různých druhů sušeného i kandovaného ovoce a malému obsahu cukru můžete dokonce tvrdit, že toto cukroví je na rozdíl od jiného dokonce i zdravé.

Jak na to krok za krokem:

  1. Nejprve si připravíme kaši: v mléce rozpustíme máslo, přidáme cukr a mouku a mícháme do zhoustnutí.
  2. Ořechy nasekáme nahrubo, nasypeme do kaše, přidáme kandované ovoce/ já používám i nakrájené sušené ovoce-brusinky, švestky, fíky, meruňky/ a rozinky, vše promícháme.
  3. Na plech dáme pečící papír a lžící tvoříme malé hromádky.
  4. Pečeme asi 30 min. při teplotě 120° C, až jsou na povrchu růžové. Necháme je vychladnout a teprve pak je sundáme.
  5. Můžeme je z jedné strany polít čokoládou.
(Navštíveno 1 478x, dnes 1x)
Předchozí
Piškotový moučník Mamiminčina zlatá ňadra
Další
Dort L. N. Tolstého
Předchozí
Piškotový moučník Mamiminčina zlatá ňadra
Další
Dort L. N. Tolstého