0 0
Recept na pravé (a zdravé) arabské marokánky

Ukažte i známým tento recept!

Nebo si zkopírujte danou URL adresu:

Ingredience

250 ml mléko
100 g máslo
80 g krupicový cukr
40 g hladká mouka
100 g vlašské ořechy
50 g mandle
50 g lískové ořechy
50 g rozinky
100 g kandované ovoce

Recept na pravé (a zdravé) arabské marokánky

Kuchyně:

Marokánky, jak už jméno napovídá, pocházejí ze severní Afriky. Arabové patří k nejmlsnějším lidem světa a tyto tvrdé placičky patří k jejich oblíbeným pochoutkám. Rychle si ovšem našly cestu do Evropy i jinam. Přiznáváme ale, že náš recept tak úplně přesný není – v původních arabských recepturách totiž nesměl chybět také hašiš!

  • Středně náročné

Ingredience

Postup

Sdílejte

Receptů na marokánky existují desítky, či spíše stovky. V samotném Česku najdete spoustu krajových variant – na Valašsku nesmějí chybět sušené švestky, na jižní Moravě zase meruňky atd. Díky spoustě ořechů a různých druhů sušeného i kandovaného ovoce a malému obsahu cukru můžete dokonce tvrdit, že toto cukroví je na rozdíl od jiného dokonce i zdravé.

Jak na to krok za krokem:

  1. Nejprve si připravíme kaši: v mléce rozpustíme máslo, přidáme cukr a mouku a mícháme do zhoustnutí.
  2. Ořechy nasekáme nahrubo, nasypeme do kaše, přidáme kandované ovoce/ já používám i nakrájené sušené ovoce-brusinky, švestky, fíky, meruňky/ a rozinky, vše promícháme.
  3. Na plech dáme pečící papír a lžící tvoříme malé hromádky.
  4. Pečeme asi 30 min. při teplotě 120° C, až jsou na povrchu růžové. Necháme je vychladnout a teprve pak je sundáme.
  5. Můžeme je z jedné strany polít čokoládou.
(Navštíveno 293x, dnes 1x)

Recenze receptu

Tento recept zatím nemá žádné recenze, zanechte svůj :)
předchozí
Piškotový moučník Mamiminčina zlatá ňadra
další
Dort L. N. Tolstého
předchozí
Piškotový moučník Mamiminčina zlatá ňadra
další
Dort L. N. Tolstého

Přidat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.