https://www.nasrecept.cz
  • Login
  • Register
  • Magazín
  • Kategorie
  • Podle ingrediencí
  • Přidat recept
  • Pravidla
  • Magazín
  • Kategorie
  • Podle ingrediencí
  • Přidat recept
  • Pravidla
  • Úvodní stránka
  • HLAVNÍ JÍDLA
  • Zapečený chřest

Zapečený chřest

Posted on Úno 21st, 2022
by Marcela Matyášová
Categories:
  • HLAVNÍ JÍDLA
  • RYCHLOVKY
Chřest

Suroviny:

  • 1 svazek chřestu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa
  • 100g šunky
  • 1 vejce
  • 100ml 30% smetany
  • 100g tvrdého sýra
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce másla

Postup:

Chřest očistíme, omyjeme a odřízneme dřevnaté konce. V hrnci přivedeme k varu vodu, do které jsme přidali ocet, sůl a cukr. Do vroucí vody vložíme chřest, tak aby špičky zůstali neponořené. Povaříme asi 5 minut, vytáhneme a zchladíme ve studené vodě.

Zapékací misku vytřeme máslem, chřest proplétáme šunkou, nebo obalíme po 3 stonkách a vkládáme do misky. Vejce rozšleháme se smetanou a nastrouhaným sýrem a pepřem. Směsí přelijeme připravený chřest. Nakonec posypeme opraženou strouhankou.

Vložíme do trouby předem vyhřáté na 180°C a pečeme 15 minut. Podáváme s bílým pečivem.

TIP: Místo šunky lze použít slanina. Chřest můžeme taky pokrájet na menší kousky a vznikne nám tak výborný zdravý koláč. Lze přidat i jiná zelenina, dle chuti.

(Navštíveno 6x, dnes 1x)

Marcela Matyášová

Kategorie

BUCHTY

BUCHTY

CHUŤOVKY

CHUŤOVKY

CUKROVÍ

CUKROVÍ

DORTY

DORTY

HLAVNÍ JÍDLA

HLAVNÍ JÍDLA

Magazín

Magazín

Nezařazené

Nezařazené

POHÁRY

POHÁRY

Kuchyně

Americká

Americká

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Italská

Italská

Libanonská

Libanonská

Mexická

Mexická

Rakouská

Rakouská

Ruská

Ruská

  • Ochrana osobních údajů
  • Podmínky užití
  • Impressum
  • Kontakt

Internet Magazines s.r.o. | Všechna práva vyhrazena | © 2018