Rybičková pomazánka
Vhodná ke snídani i k večeři.
Potřebujeme:
- 200g tučného tvarohu nebo sýra
- 100g hustého jogurtu nebo zakysané smetany
- 1 lžíce hořčice
- 200g konzervované ryby ( sardinky, tuňák..)
- 1 salátová okurka nebo 1 menší cibule
- sůl, mletý pepř
- čerstvé bylinky (pažitka, petrželka..)
Postup:
Do středně velké misky dáme sýr, smetanu a vidličkou promícháme, přidáme hořčici a vyšleháme dohladka. Přimícháme rybu. Okurku nebo cibulku nakrájíme najemno. Okurkovou variantu volíme například pro děti, nebo pro nejedlíky cibule. Pomazánku podle chuti okořeníme, osolíme a můžeme přidat bylinky, podle toho co máme rádi.
Tip na servírování: Rybičková pomazánka se stane zajímavou pokud ji místo na pečivu budete servírovat například na kolečku salátové okurky. Nebo také v malých mističkách k nabírání zeleninou.
(Navštíveno 170x, dnes 1x)