https://www.nasrecept.cz
  • Magazín
  • Kategorie
  • Podle ingrediencí
  • Přidat recept
  • Pravidla
  • Magazín
  • Kategorie
  • Podle ingrediencí
  • Přidat recept
  • Pravidla
  • Úvodní stránka
  • HLAVNÍ JÍDLA
  • Maminky koprová omáčka

Maminky koprová omáčka

Posted on Pro 12th, 2021
by Marcela Matyášová
Categories:
  • HLAVNÍ JÍDLA
Kopr

Potřebujeme:

  • 600g hovězího krku
  • 1 cibule
  • 1mrkev
  • 1 petržel
  • stonky kopru bez lístků
  • špetka bílého pepře
  • sůl

Na omáčku:

  • 80g másla
  • 80g hladké mouky
  • 200ml hovězího vývaru
  • 200ml teplého mléka
  • šťáva z citrónu
  • lžička cukru
  • lístky z kopru z 1 svazku nakrájené nadrobno
  • 200ml zakysané smetany

Postup:

Do hrnce s 1 litrem vody vložíme maso, zeleninu, pepř, sůl, stonky kopru a vaříme cca 1 hodinu. Po celou dobu vaření musí být maso celé ponořené, podle potřeby tedy dolijeme vodu. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple, vývar přecedíme.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. V hrnečku rozmícháme teplý vývar s mlékem a pomalu přidáváme k jíšce. Vymícháme do husté kaše a postupně opět přidáváme vývar s mlékem dokud nedosáhneme požadované konzistence omáčky. Omáčku osladíme a okyselíme citrónovou šťávou a povaříme. Poté přidáme zakysanou smetanu s lístky kopru a necháme chvilku odstát.

Nakonec nakrájíme maso na plátky, servírujeme s kynutým knedlíkem nebo vařenými brambory.

Dobrou chuť

(Navštíveno 29x, dnes 1x)

Marcela Matyášová

Kategorie

BUCHTY

BUCHTY

CHUŤOVKY

CHUŤOVKY

CUKROVÍ

CUKROVÍ

DORTY

DORTY

HLAVNÍ JÍDLA

HLAVNÍ JÍDLA

Magazín

Magazín

Nezařazené

Nezařazené

POHÁRY

POHÁRY

Kuchyně

Americká

Americká

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Italská

Italská

Libanonská

Libanonská

Mexická

Mexická

Rakouská

Rakouská

Ruská

Ruská

  • Ochrana osobních údajů
  • Podmínky užití
  • Impressum
  • Kontakt

Internet Magazines s.r.o. | Všechna práva vyhrazena | © 2018