Kopřivová polévka
Suroviny:
- svazek mladých kopřiv bez květu
- 4 vejce
- 1l kuřecího vývaru
- 4 lžíce nastříhané pažitky
- špetka drcených anýzových semínek
- špetka anýzu v prášku
- sůl, pepř na dochucení
- Na jíšku: 1 lžíce másla, 1 lžíce mouky
Postup:
Čerstvé kopřivy opláchneme a na 2 minuty je spaříme v páře. Vyjmeme je a na chvíli položíme do ledové vody. Nasekáme je a ponecháme je stranou. Kuřecí vývar přivedeme k varu a přidáme světlou jíšku, dokud nevznikne hladká směs. Přidáme anýzovová semínka a prášek, poté dle chuti osolíme, opepříme. Vejce uvaříme naměkko. Do polévky přidáme kopřivy ( jen ohřejeme, ale nevaříme) a servírujeme s jedním oloupaným vejcem. Ozdobíme pažitkou.
Dobrou chuť
(Navštíveno 29x, dnes 1x)