https://www.nasrecept.cz
  • Magazín
  • Kategorie
  • Podle ingrediencí
  • Přidat recept
  • Pravidla
  • Magazín
  • Kategorie
  • Podle ingrediencí
  • Přidat recept
  • Pravidla
  • Úvodní stránka
  • HLAVNÍ JÍDLA
  • Hovězí steak s pečeným česnekem

Hovězí steak s pečeným česnekem

Posted on Led 31st, 2023
by Marcela Matyášová
Categories:
  • HLAVNÍ JÍDLA
  • Nezařazené
steak

Máte chuť na kus masa? Nejčastější variantou je steak, jeho příprava nemusí být vždy jednoduchá, ale vždy stojí za to!

Suroviny:

  • 4 plátky hovězího masa na steak
  • 800g brambor pro pečení ve slupce
  • 2 palice česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Příprava:

Palice česneku seřízneme na horní straně těsně u špičky a položíme na alobal. Česnek osolíme, zakápneme olivovým olejem a celé těsně zabalíme.

Brambory omyjeme se slupkou, osušíme a v míse dostatečně osolíme a promísíme se zbylým olivovým olejem.

Steaky očistíme a osušíme. Osolíme a opepříme až těsně před samotným grilováním.

Zabalený alobal s česnekem a brambory dáme do pekáče a pečeme buď v troubě nebo na nepřímém žáru v uzavřeném grilu při teplotě 200 °C asi 45 až 60 minut.

Plátky masa grilujeme zpočátku na přímém prudším žáru z obou stran. Poté steaky přendáme a dopékáme podle požadovaného stupně propečení mimo žár (dohromady asi 8 až 12 minut).

Hotové steaky necháme chvilku odpočinout na talířku s pokličkou. Nejčastěji podáváme s pečenými bramborami a s pečeným česnekem.

(Navštíveno 2x, dnes 1x)

Marcela Matyášová

Kategorie

BUCHTY

BUCHTY

CHUŤOVKY

CHUŤOVKY

CUKROVÍ

CUKROVÍ

DORTY

DORTY

HLAVNÍ JÍDLA

HLAVNÍ JÍDLA

Magazín

Magazín

Nezařazené

Nezařazené

POHÁRY

POHÁRY

Kuchyně

Americká

Americká

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Italská

Italská

Libanonská

Libanonská

Mexická

Mexická

Rakouská

Rakouská

Ruská

Ruská

  • Ochrana osobních údajů
  • Podmínky užití
  • Impressum
  • Kontakt

Internet Magazines s.r.o. | Všechna práva vyhrazena | © 2018