https://www.nasrecept.cz
  • Login
  • Register
  • Magazín
  • Kategorie
  • Podle ingrediencí
  • Přidat recept
  • Pravidla
  • Magazín
  • Kategorie
  • Podle ingrediencí
  • Přidat recept
  • Pravidla
  • Úvodní stránka
  • CUKROVÍ
  • Perníčky – ihned měkké

Perníčky – ihned měkké

Posted on Lis 23rd, 2021
by Marcela Matyášová
Categories:
  • CUKROVÍ
Perníčky

K tradičnímu vánočnímu cukroví patří bezpochybně i perníčky. Vůně skořice a perníku je neodolatelná. Máte již svůj oblíbený recept? Ne? Vyzkoušejte perníčky, které můžete konzumovat ihned po vychladnutí.

Suroviny:

  • 400g hladké mouky
  • 140g cukru moučka
  • 50g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 žloutek na potření

Dle vkusu a oblíbenosti bílková poleva, čokoláda na vaření, hotové tuby na zdobení

Postup:

Do mísy vložíme všechny suché suroviny, promícháme a přidáme ostatní suroviny. Ze směsi vypracujeme těsto, které necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici. Pokud nespěcháme může se těsto odležet 1-2 dny. Odpočinuté těsto vyválíme na vále asi 0,5cm tloušťku. Vykrájené tvary vkládáme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 8min při předem předehřáté troubě na 160°C. Hotové ještě teplé perníčky ihned po vyndání potřeme rozšlehaným žloutkem s lžící vody. Zajistíme si tak lesk. Po vychladnutí zdobíme perníčky bílkovou polevou. Na trhu je již řada hotových naplněních tub určených ke zdobení cukroví. Můžete si vybrat z široké škály barev.

Dobrou chuť

(Navštíveno 36x, dnes 1x)

Marcela Matyášová

Kategorie

BUCHTY

BUCHTY

CHUŤOVKY

CHUŤOVKY

CUKROVÍ

CUKROVÍ

DORTY

DORTY

HLAVNÍ JÍDLA

HLAVNÍ JÍDLA

Magazín

Magazín

Nezařazené

Nezařazené

POHÁRY

POHÁRY

Kuchyně

Americká

Americká

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Italská

Italská

Libanonská

Libanonská

Mexická

Mexická

Rakouská

Rakouská

Ruská

Ruská

  • Ochrana osobních údajů
  • Podmínky užití
  • Impressum
  • Kontakt

Internet Magazines s.r.o. | Všechna práva vyhrazena | © 2018